Открит STEAM урок по проект „Деца на климата“

В навечерието на Световния ден на водата в СУ „Константин Константинов“ се проведе открит STEAM урок по проект „Деца на климата“ с ученици от 3. а, 3. б, 3. в, 3. г и 3. д класове на тема „Водата е живот“. Присъстваха г-жа Даниела Йорданова – старши експерт по природни науки и екология, г-жа Кайракова – зам.-директор и учители от училището.
Третокласниците показаха завидни знания и умения, свързани със свойствата и опазването на водата. Влязоха в ролята на наблюдатели, изследователи, експериментатори, дори на дизайнери.
Чрез наблюдения и опити установиха свойствата на водата и моделираха нейната молекула. Споделиха любопитни факти за нея и разбраха, че освен да помни, водата може и да свири. Дадоха идеи за решение на глобалния проблем, свързан с основния и най-опасен замърсител на водата – пластмасовите отпадъци. Накрая децата изпратиха Нейно Величество ВОДАТА с изработен от тях костюм от рециклирани пластмасови материали и обещаха да бъдат промяната, която искат да видят в света.
Гостите разгледаха изложбата от проекти за свойствата на водата и нейното пречистване. Г-жа Йорданова поздрави третокласниците за старанието и усърдието и ги награди с грамоти. Тя благодари и на техните учители – г-жа Болградова, г-жа Динева, г-жа Дренска, г-жа Василева и г-жа Дейчева за отговорността, с която работят младите еколози.