Посланик на четенето

ИНИЦИАТИВА

Четящото дете днес, става мислещ възрастен утре!

Учениците от ГЦОУД 6 имаха удоволствието да посрещнат госпожа Станислава Сярова, автор на книгите “Салватрикс. Пътят на Светлородната” и “Салватрикс. Из дебрите на пророчеството” в библиотечно-информационния център на училището.
Малките ни възпитаници бяха въодушевени от историите, които тя им разказа. Заедно четоха приказки и пяха песни.
Времето прекарано с нея измина приятно и неусетно.
Госпожа Весела Паскалева, директор на СУ “Константин Константинов”, връчи на младата писателка благодарствена грамота за посланик на четенето, и й благодари за отделеното време!

Съдържание на хармониката

В рамките на XXIV Национален фестивал на детската книга, гост на третокласниците и четвъртокласниците бе писателя Иван Раденков.Той представи най – новата си, девета поредна книжка за малките читатели “Фалшив речник на смешните фрази”. Творбата провокира детския творчески дух и богатото детско въображение. Писателят, музикантът, творецът разказа и за творческия си път, за това как се раждат идеите му за написването на книжките му. Срещата бе сърдечна, емоционална, завладяваща. Учениците получиха автографи от писателя, направиха си снимки за спомен и обещаха, че ще прочетат и другите негови интересни и забавни творби.

“Книгата е чуден дар,
книгата е наш приятел…”
В седмицата на детската книга ученици от втори и трети клас с вълнение участваха в срещата-разговор с писателката пътешественик Мария Ангелова. “Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа” впечатлиха малките читатели. Те разбраха, че за да си истински, трябва да бъдеш себе си.
Директорът на училището госпожа Весела Паскалева, връчи на писателката благодарствена грамота за посланик на четенето, за насърчаване на четенето сред децата, събуждане на интерес към книгите и възпитаване на любов към литературата.
Традицията за насърчаване на четенето продължава и днес в Международния ден на детето. Г-н Стефан Радев – кмет на град Сливен, гостува на СУ “К. Константинов” и се включи в инициативата като посланик на четенето.
Посланикът на четенето е необикновена личност, която събужда интерес към книгите и възпитава любов към литературата, защото четящото дете днес – става мислещ възрастен утре!