На 20 май 2022 г. в СУ „К. Константинов“ посрещнахме нашите партньори от Франция по проект Еразъм +, L.A.S.T. (Learning Trough All Senses Together)

На 20 май 2022 г. в СУ „К. Константинов“ посрещнахме нашите партньори от Франция по проект Еразъм +, L.A.S.T. (Learning Trough All Senses Together).

Групата ученици и учители от училище  Rosa Parks от Bretigny – sur – Orge  разгледа училището и взе участие в различни дейности.

 Към инициативите виртуално се присъединиха и нашите партньори от Италия – учениците и учителите от Instituto Compresivo di Reggello.

 Гостите учиха български език заедно с нашите ученици в урока, представен от г-жа Ирена Йорданова. Запознаха се с легендата за Орфей и Евридика, представена от г-жа Драгомира Неделчева. Подредиха пъзели с героите от легендата с помощта на двете роботчета в STEM центъра под ръководството на г-н Съби Йорданов.

В урока по грънчарство, подготвен от г-жа Кина Паскалева и г-н Христо Георгиев, френските и българските деца се докоснаха до глината и изработиха глинени съдове. Всички се забавляваха с играта „Народна топка“ заедно с  г-н Румен Радев.

 В края на посещението гостите получиха подаръци и поеха на разходка към крепостта Туида.

 Срещата бе активна и ползотворна, а децата се разделиха с очакването за предстоящата на следващия ден екскурзия до Казанлък и Етъра.