Открит урок в STEAM-център „Планета ЦЕРН“

На 22.02.2023 г. в СУ „Константин Константинов“ се проведе открит  STEAM урок по проект „Деца на климата“ с ученици от 4.а, 4.г и 4.д класове на тема „Кръговратът на водата в природата“. Присъстваха г-жа Даниела Йорданова – старши експерт по природни науки и екология, г-жа Паскалева – директор, г-жа Кайракова – зам.-директор и 20 учители от училището.

Четвъртокласниците показаха завидни знания и умения. Бяха в ролята на творци,  наблюдатели, експериментатори.  Анимираха кръговрата на водата и изработиха негов модел. Направиха 3 интересни експеримента, убедиха се за пореден път, че науката може да е забавна. Учениците споделиха любопитни факти за водата, разказаха за гейзерите. Рекламираха минерална вода, като изтъкнаха нейните лековити качества. Накрая споделиха своите идеи за решение на глобалния проблем „Как да спасим планетата Земя?“.

Гостите разгледаха изложбата от проекти за кръговрата на водата и нейното пречистване. Г-жа Йорданова поздрави учениците за старанието и усърдието. Г-жа Паскалева награди четвъртокласниците с грамота. Тя благодари и на техните учители – г-жа Бакалова, г-жа Ангелова и г-жа Болградова за отговорността, с която работят младите еколози  с кауза вече втора година.