СУ „Константин Константинов“  участва в състезанието Spelling Bee 2023

СУ „Константин Константинов“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Тринадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Дарина Дучева от 6.б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28 февруари в СУ „Константин Константинов“, гр. Сливен.

Дарина Дучева спелува правилно думата shabby и победи Eмануил Пенчев от 5.б клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание. Пожелаваме им успех!

 

 Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.